Sidebar

Spalio 16 d. 18:00 val. kviečiame užsiplikyti arbatos, jaukiai įsitaisyti ir klausytis nuotolinės paskaitos iš paskaitų ciklo „Didieji klasikiniai kinų romanai“.

Paskaitų ciklas „Didieji klasikiniai kinų romanai“ supažindins su kertiniais iki-moderniosios Kinijos prozos kūriniais, kurių įtaka itin ryškiai jaučiama ne vien Kinijos, bet ir kitų Rytų Azijos valstybių kultūriniame lauke. Trečiąją paskaitą pažvelgsime į žymiausią kinų ikimoderniosios fantastinės literatūros romaną „Kelionė į Vakarus“ (Xiyou ji), persmelktą kinų mitologijos motyvais. Kūrinys pasakoja budistų vienuolio Sanzango ir jo nepaprastai nepaprastų mokinių: Beždžionių Karaliaus Sun Wukongo, kiaulės-demono Zhu Bajie ir smėlio vienuolio Sha Wujingo išbandymų, kurioziškų situacijų ir kvapą gniaužiančių nuotykių kupiną kelionę per to meto kinams svetimus ir menkai pažįstamus kraštus į budizmo tėvynę Indiją, siekiant parsivežti Tang dinastijos laikų kinams iki tol neprieinamą budistinių šventraščių kanono dalį. Taip pat, o gal net ir daug labiau, tai yra intriguojanti kelionė po kinų kultūrinį-religinį pasaulėvaizdį, kupina ne tik įdomybių, bet ir nesenstančio kiniško humoro. Kviečiame keliauti kartu!

Paskaitą skaitys VU Azijos ir transkultūrinių studijų instituto jaunesnysis asistentas, dėstytojas ir doktorantas Balys Astrauskas.

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas Youtube kanale. Nuorodą paskelbsime prieš renginį.
 
Renginio dieną kviečiame apsilankyti mūsų Youtube kanale ir paskaitos klausytis gyvai 

https://www.youtube.com/@vilniausuniversitetokonfuc4276

Jei kiltų klausimų, rašykite
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos