Sidebar

Paskaitų ciklas „Didieji klasikiniai kinų romanai“ supažindins su kertiniais iki-moderniosios Kinijos prozos kūriniais, kurių įtaka itin ryškiai jaučiama ne vien Kinijos, bet ir kitų Rytų Azijos valstybių kultūriniame lauke.
Gegužės 22 d. 18:30 val. klausysimės antrosios ciklo paskaitos, kuri supažindins su bene žinomiausiu kinišku romanu už Kinijos ribų. Kvapą gniaužiančios kovų ir nuotykių scenos, spalvingi ir įvairialypiai personažai bei sunkiai nuspėjamos, intriguojančios siužetinės linijos jau ne pirmą šimtmetį intriguoja skaitytojus iš viso pasaulio.
„Romanas apie Tris karalystes“ – tai realiais istoriniais įvykiais paremtas politinių intrigų, genialių karo strategijų, vertybinių sąjungų ir šlykščių išdavysčių kupinas kūrinys, stilistiniu požiūriu lygintinas su „Sostų karais“ ar „Žiedų Valdovo“ trilogija.
Paskaitoje ne vien susipažinsime su romanu, jo reikšmingiausiais personažais ir siužetu, bet ir įsitikinsime, kad tai yra vienas geriausių kūrinių, padedančių fundamentaliai pažinti ir suprasti kinų politiką, kovos strategiją ir mentalitetą.
Paskaitą skaitys VU Azijos ir transkultūrinių studijų instituto jaunesnysis asistentas, dėstytojas ir doktorantas Balys Astrauskas.
Kviečiame į nuotolinę paskaitą:
 
VU Konfucijaus institutas is inviting you to a scheduled Zoom meeting.
 
Topic: Vieša paskaita „Didieji klasikiniai kinų romanai II: Romanas apie Tris karalystes“
Time: May 22, 2024 06:30 PM Helsinki
Join Zoom Meeting
 
Meeting ID: 981 8843 8610
 
Jei turite klausimų, kreipkitės
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos