Sidebar

Net tris dienas visi besidomintys Kinijos kultūra buvo pakviesti aplankyti ir sudalyvauti VU Konfucijaus instituto organizuojamose veiklose.  

Pirmasis renginys -  Graikijos Tesalijos universiteto ekonomikos profesoriaus dr. George Pertrakos vieša paskaita “Regionų ir miestų raida Kinijoje bei palyginimas su Europos patirtimi”. Čia profesorius pasidalino įžvalgomis apie Kinijos ir Europos miestų ir regionų sistemų skirtumus bei panašumus, apibrėžė tolesnio vystymosi perspektyvas. Prof. Petrakos tyrimai, pagrįsti ekonometrijos metodais, yra itin aktualūs šiandienos „Kelio ir juostos“ projekto kontekste.

78318160 2804244112930924 8007275153916428288 o

 

Antroji diena buvo skirta kūrybinėms kaligrafijos ir kinų tapybos dirbtuvėms su menininkais iš Kinijos An Haining ir Li Ke. Kaligrafijos užsiėmimuose dalyviai susipažino su kinų rašto vystymosi istorija bei kaligrafijos meno subtilybėmis, išmoko rašyti laimės hieroglifą fu (福). Kiniškų Naujųjų metų laikotarpiu raudoname popieriuje kaligrafiškai užrašytas ir apverstas užrašas yra kabinamas ant durų, nes tikima, kad į namus ateis laimė. Tapybos dirbtuvės kinų guohua  (国画) dalyvių abejingais nepaliko, o mūsų meniškoji savanorė Li Ke puikiai perteikė kiniškos tapybos detales. Dalyviams buvo suteikia galimybė ne tik patirti šį magišką užsiėmimą, bet ir išvysti tradicinius kinų rūbus hanfu 汉服, kuriais buvo pasipuošusi Li Ke. 

 

78635091 569683383871302 1547925463521820672 n

77221811 2459566664140560 7556350205411459072 n

78486998 436865463679112 5626473192882176000 n

78279694 447256415968248 5804263209481273344 n

78279694 447256415968248 5804263209481273344 n

78279694 447256415968248 5804263209481273344 n

78584177 807772903004596 2649910399754829824 n

Trečioji renginių diena buvo vainikuota kulinarinėmis dirbtuvėmis, kurių metu ne tik išvydome, bet ir paragavome. Mūsų šaunūs kolegos dėstytojai, vadovaujant dėstytojai Cui Lan, demonstravo kulinarinius gebėjimus ir įtraukė dalyvaujančius. Tie, kas lankėsi Kinijoje, ko gero, niekaip negali pamiršti baozi (包子)... Taip, šios kulinarinės dirbtuvės buvo skirtos kiniškoms garuose ruoštoms bandelėms, kurių skoniui nė vienas negalėjo atsispirti. Šiose veiklose buvo smagu tyrinėti Kinijos kultūrą, jausti bendrystę ir pabendrauti su bendraminčiais.

 

78716953 507274573194106 4732557285878923264 n

78716953 507274573194106 4732557285878923264 n

78716953 507274573194106 4732557285878923264 n

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos