Sidebar

Šį pavasarį su tikslu pastiprinti savo sveikatą net du kartus susitikome jaukiame bendraminčių, bei mūsų taidzi kursų lankytojų rate.

Seminarus vedė dr. Liang Wenming – Pekino sporto universiteto tradicinių kinų pratimų magistras, Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro biofizikos mokslų daktaras, sertifikuotas antros klasės sveikatos čigongo instruktorius.

Pirmasis seminaras buvo skirtas pasaulinei taidzi ir čigong dienai paminėti, kuri, kaip ir kiekvienais metais, vyko paskutinįjį balandžio šeštadienį.

Šio seminaro tikslas buvo pristatyti kvėpavimo pratimus ir išmokyti atvirkštinio pilvo kvėpavimo taidzi Chen stiliuje. Pirmoje renginio dalyje instruktorius pristatė šešis gydomuosius garsus: pakartojome tris išmoktus anksčiau, ir mokėmės kitus tris garsus: Si (呬), Chui (吹) ir Xi (嘻)

Šių pratimų tikslas: per garsų vibraciją treniruoti kūną, pajungiant smegenų darbą, pilvo raumenis, krūtinę bei galūnes.

Antroje dalyje praktikavome taidzi ir mokėmės tris judesius iš Chen stiliaus: Beizhekao, nugaros lenkimas (背折靠), Baiyuanxianguo, baltoji beždžionė dovanoja vaisių (白猿献果), Yunvchuansuo, nefrito mergelė su šaudyklėmis (玉女穿梭)

Šių pratimų tikslas: pajausti jėgos perėjimą per visą kūną, pagerinti koordinaciją ir stabilumą.

Antrasis sveikatos seminaras, kuris vyko gegužį, buvo skirtas pažengusiems čigong ir taidzi praktikuotojams ir čigong instruktoriams. Jame aptarinėjome atvirkštinio pilvo kvėpavimo detales, aiškinomės kaip kvėpavimas ir sąmoningumas veikia kiekvieną judesį. Vėliau aptarėme kiekvieną judesį ir, remiantis šiuolaikinės medicinos teorija bei pasitelkiant papildomus praktinius metodus netaisyklingiems judesiams koreguoti, bandėme tai vertinti.

Džiaugiamės žmonėmis, kuriems rūpi sveikata. Lauksime visų kituose mūsų renginiuose.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos