Sidebar

Balandžio 24-26 d. Vilniaus universitete, kaip ir kiekvienais metais vyko „ATSIbusk‘24“ renginiai. Šios dienos skirtos tiek studentams tiek plačiajai visuomenei, kurie nori iš arčiau pažinti Aziją ir Artimuosius Rytus. Trys dienos buvo kupinos įdomių paskaitų, išskirtinių dirbtuvių bei įkvepiančių užsiėmimų.

Mūsų institutas šiais metais pasiūlė tris veiklas. Antrąją renginių dieną surengėme kinų kaligrafijos dirbtuves su Dalia Vaičiuškiene, kuri yra Vilniaus dailės akademijos ir Vilniaus universiteto sinologijos absolventė, meno ir kaligrafijos ekspertė. Pranešėja susirinkusiems pristatė kinų kaligrafijos ištakas, supažindino su pagrindiniais kinų kaligrafijos stiliais bei išmokė rašyti hieroglifą „chun“ 春,kuris išvertus reiškia „pavasaris, gyvybingumas, džiaugsmas“.

2c22f37b d6eb 46db a919 beaa39a3f252

Tą pačią dieną mūsų mokytoja Wang Cuiqi pademonstravo kinų arbatos gėrimo ceremoniją 茶道, papasakojo įdomiausius faktus apie arbatą bei pakvietė paragauti tikros kiniškos arbatos.

89f74ca8 1d56 4fbd b157 a25f4aa1ef42

Paskutiniąją renginių dieną mūsų instituto taidzi 太极拳 instruktorius, ušu 武术 meistras dr. Liang Wenming pakvietė visus susirinkusius išbandyti gydomąsias praktikas: gydomuosius garsus bei čigong pratimus baduanjin 八段锦. Bene labiausiai susirinkusius sužavėjo instruktoriaus meistriškumas atliekant parodomąją ušu programą. Užsiėmimo pabaigoje Dr. Liang mielai atsakė į užduotus klausimus. Džiaugėmės susidomėjusiais veidais ir dalyvių užsidegimu išbandyti.

IMG 20240426 105220

Kaip ir praėjusiais metais, renginio dalyviai turėjo galimybę dalyvauti loterijoje ir „ATSIbusk'24” dienų pabaigoje laimėti įvairių prizų iš rėmėjų.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos